Pyykkiä otetaan pyykkikoneesta Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Terapeutti KL:lle: Etäpalaverin aikana voi ripustaa pyykkiä

Työasentoa kannattaa etätöissä vaihtaa asiantuntijan mukaan säännöllisesti.

Terveystalon johtava työfysioterapeutti Anna Gustafsson kertoo Kauppalehdessä, että kaikki työasennot ovat huonoja, jos on niissä on liian pitkään.

– Staattisuus ja paikallaan oleminen on yksittäistä asentoa merkittävämpi riskitekijä. Siksi työasentoa kannattaisikin vaihtaa ainakin tunnin välein, Gustafsson toteaa KL:lle.

Keittiön pöydän ääreltä voi siirtyä sohvalle ja asetella tyynyt alaselän tueksi. Silityslaudan päälle voi viritellä väliaikaisen seisomatyöpisteen, jonka ääressä voi tarkastaa sähköpostit.

– Monet viettävät nyt paljon aikaa Teams-palavereissa. Niiden aikana voi myös esimerkiksi ripustaa pyykkiä tai lähteä kuulokkeet päässä kävelylle, Gustafsson sanoo.

Työpäivän tauot kannattaa suunnitella tarkasti etukäteen ja pitää niistä kiinni. Esimerkiksi kahvin hakeminen lähikahvilasta ei ole Gustafssonin mukaan töistä lintsaamista, vaan keino tauottaa työpäivää.

Työpäivän voi Mehiläisen työfysioterapeutti Antti Pursion mukaan aloittaa ja lopettaa kävelemällä lyhyellä kävelylenkillä, vaikka tekisi etätöitä. Työpäivän aikana voi hyvin myös purkaa astianpesukoneen tai imuroida hieman.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt