Selluarkkeja Metsä Groupin biotuotetehtaalla Äänekoskella. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Teollisuustuotanto kasvoi joulukuussa 4,2 prosenttia

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli joulukuussa 4,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Viime vuonna teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 3,3 prosenttia. Teollisuustuotanto on saavuttanut finanssikriisin jälkeisen vuoden 2010 tason, mutta on edelleen 14 prosenttia vuoden 2008 alapuolella.

Kausitasoitettu tuotanto oli joulukuussa samalla tasolla kuin marraskuussa. Marraskuussa kausitasoitettu tuotanto kasvoi 0,8 prosenttia lokakuusta.

Joulukuussa tuotanto kasvoi useilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto kasvoi metsäteollisuudessa 7,2 prosenttia. Elintarviketeollisuuden tuotanto kasvoi 4,9 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi 2,5 prosenttia.
Eniten tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, eli 4,4 prosenttia.

Joulukuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 81,8 prosenttia, joka oli 1,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metsäteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä 85,8 prosenttia. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli joulukuussa 85,2 prosenttia, joka oli 3,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Teollisuuden uudet tilaukset laskivat

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli viime vuoden joulukuussa 4,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.
Koko viime vuoden aikana tilaukset kasvoivat 12,8 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat joulukuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän tekstiiliteollisuudessa, paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla sekä kemianteollisuudessa. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 12,1 prosenttia, paperiteollisuudessa 1,9 prosenttia ja kemianteollisuudessa 0,9 prosenttia edellisestä vuodesta.

Metalliteollisuudessa tilaukset laskivat 7,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt