Teollisuusliiton mukaan rikkuritoimet on saatava kuriin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Teollisuusliitto IL:lle: Lakkoa rikkoneille yrityksille ikuinen leima

Ay-johtajan mukaan liitolla riittää keinoja yritystoiminnan hankaloittamiseen.

Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen kertoo Iltalehdelle, että liitossa mietitään parhaillaan, millä toimilla Teollisuusliiton ja Paperiliiton lakon aikana toimintaansa jatkaneille yrityksille vastataan.

Käytännön toimet kohdistuisivat ay-johtajan mukaan maanantaina laajasti huomiota saaneeseen Heinolan Versowoodin liimapalkkitehtaaseen, Keitele Groupiin ja Junnikkalan sahaan. Yrityksissä vain poikkeuksellisen pieni osuus on Teollisuusliiton jäseniä, mikä selittää myös lakosta pois jättäytymistä. Monet ovat myös eronneet liitosta.

Jyrki Alapartasen mukaan ”heidän osaltaan harkitaan laajempiakin toimia – meillä riittää keinoja yritystoiminnan hankaloittamiseen”.

– Voimme halutessamme käyttää osto- ja hakusaartoja ja myös muita tukitoimia, Alapartanen sanoo IL:lle.

Vaikka suurin osa esimerkiksi ”rikkuriyhtiö” Keitele Groupin 495 työntekijästä ei kuulu Teollisuusliittoon, silti yritykseen kohdistetut rikkuritoimet ovat Alapartasen mukaan oikeutettuja.

– Meidän mielestämme kaikki nämä työt ovat lakon alaisia, jolloin myös kaikki henkilöt, jotka yrityksessä työskentelevät, ovat rikkureita riippumatta siitä, ovatko he järjestäytyneitä vai eivät.

Yhtenä kurinpalautuskeinona Alapartanen pitää rikkurityöntekijöiden leimautumista.

– Rikkurit kantavat koko ikänsä rikkurin taakkaa työpaikalla, ja siitä jää yleensä aika isot haavat työpaikan henkilöstösuhteisiin, eikä se yrityksenkään toimintaa edistä.

– Meidän viestimme näihin yrityksiin on se, että ottaisivat nyt rauhallisesti ja tottelisivat näitä meidän työtaistelutoimenpiteitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt