X
SULJE MAINOS
Kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Teollisuuden uusissa tilauksissa kova kasvu

Myös teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden huhtikuussa 44,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Tammi-huhtikuun aikana tilaukset kasvoivat 18,9 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat huhtikuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla. Kasvu oli voimakkainta metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 55,5 prosenttia edellisvuotta suurempi. Metalliteollisuudessa tilauksia kasvatti erityisesti telakkateollisuuden uudet tilaukset.

Paperiteollisuudessa tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 31,8 prosenttia sekä kemianteollisuudessa 14,4 prosenttia.

Myös teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa sekä edellisestä kuukaudesta että vuodentakaisesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa 1,8 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli kuluvan vuoden huhtikuussa 3,1 prosenttia suurempi kuin viime vuoden huhtikuussa.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa toimialoilla metalliteollisuus, 3,2 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuus, 3,2 prosenttia, ja metsäteollisuus, 2,5 prosenttia edellisestä kuukaudesta.

Edelliseen kuukauteen verrattuna tuotanto väheni huhtikuussa elintarviketeollisuudessa, 3,2 prosenttia, ja toimialalla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto, 1,1 prosenttia.

Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto sen sijaan kasvoi eniten toimialalla sähkö- ja elektroniikkateollisuus, 13,7 prosenttia, metalliteollisuudessa, 10,2 prosenttia ja metsäteollisuudessa, 3,0 prosenttia.

Tuotanto väheni eniten kemianteollisuudessa, 6,0 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt