LKS 20180905 Työntekijä viimeistelee hydrofonikaapelia Atlas Elektronikin tehtaalla Bremenissä Saksassa 2018. LEHTIKUVA / ANNIINA LUOTONEN

Teollisuuden tuotanto putosi Saksassa

Euroopan talousveturin kehitys on syyskuussa ollut odotuksiakin heikompaa.

Saksan teollisuustuotanto laski maan tilastotoimiston Destatisin ennakkotietojen mukaan syyskuussa vuodentakaisesta 4,3 prosenttia.

Edellisestä kuukaudesta laskua oli 0,6 prosenttia. Nordean mukaan konsensusodotus laskusta oli 0,4 prosenttia, joten kehitys on ollut odotuksia heikompaa.

Sen sijaan Saksan tehdasteollisuuden tilaukset ovat Nordean mukaan kasvaneet syyskuussa odotuksia enemmän. Keskiviikkona julkistettujen tietojen mukaan tilaukset kasvoivat 1,3 prosentilla kuukausitasolla, kun elokuussa tilausten määrä supistui 0,4 prosentilla.

– Tilausmäärät vaihtelevat paljon kuukausitasolla, mutta odotuksia paremmat luvut ovat kuitenkin pieni valonpilkahdus Saksan teollisuussektorin ongelmiin, Nordean aamukatsauksessa todetaan.

Tarkistettujen tietojen mukaan Saksan teollisuuden tuotanto kasvoi elokuussa edellisestä kuukaudesta 0,4 prosenttia, mutta laski vuodentakaisesta 3,9 prosenttia.

Tuotantolukuihin on tehty tarvittavat kausitasoitukset sekä työpäivä- ja hintakorjaukset.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt