Tehtaan savupiippujen savua pakkaspäivänä Oulussa 2017. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Teollisuuden tuotanto ja tilaukset laskivat

Teollisuustuotanto laski syyskuussa edellisestä kuukaudesta, mutta kasvoi vielä hiukan vuodentakaisesta.

Teollisuustuotanto laski Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa kausitasoitettuna 1,2 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto kuitenkin kasvoi työpäiväkorjattuna 0,3 prosenttia.

Teollisuustuotanto kasvoi syyskuussa edellisestä kuukaudesta vain kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla, missä kasvua oli 8,5 prosenttia. Kaikilla muilla päätoimialoilla tuotanto väheni edellisestä kuukaudesta. Kemianteollisuudessa laskua oli 1,0 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 1,7 prosenttia ja elintarviketeollisuudessa 2,1 prosenttia.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli syyskuussa 0,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

Yritykset saivat syyskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa, missä tilaukset kasvoivat 1,3 prosenttia. Muilla teollisuuden alatoimialoilla tilaukset laskivat. Paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat vuodentakaisesta 3,6 prosenttia ja kemianteollisuudessa 5,4 prosenttia.

Tuotannon ja tilausten määrät tosin voivat vaihdella kuukausittain. Tammi-syyskuussa tuotanto on kasvanut 2,4 prosenttia vuodentakaisesta, ja tilaukset ovat kasvaneet 0,4 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt