Hanasaaren voimalaitoksen piippu Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Teollisuuden liikevaihto kasvussa

Sähkö- ja elektroniikkateollisuus sekä metsäteollisuus kasvoivat vahvasti helmikuussa.

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 5,3 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Teollisuuden päätoimialoista liikevaihdon kasvu oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 14,4 prosenttia. Metsäteollisuudessa kasvua oli 8 prosenttia ja metalliteollisuudessa 5,8 prosenttia.

Kausitasoitettuna teollisuuden liikevaihto pysyi helmikuussa ennallaan verrattuna edelliseen kuukauteen.

Päätoimialoista hitainta liikevaihdon kasvu oli elintarviketeollisuuden toimialalla, 0,9 prosenttia vuodentakaisesta. Kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla kasvua oli 1,8 prosenttia.

Laskua oli ainoastaan tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden liikevaihdossa, joka väheni vuodentakaisesta 4,5 prosenttia.

Tammikuussa vientiliikevaihto kasvo kaivostoiminnassa ja louhinnassa 18,4 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 18 prosenttia sekä elintarviketeollisuudessa 13,4 prosenttia.

Sen sijaan kemianteollisuudessa vientiliikevaihto laski 4,1 prosenttia.

Kotimaan liikevaihto kasvoi tammikuussa voimakkaimmin kemianteollisuudessa, 10,7 prosenttia. Vastaavasti kotimaan liikevaihto laski sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 7,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Vaihtotase oli tasapainossa helmikuussa, kun tavaraviennin arvo kasvoi vuodentakaisesta 5 prosenttia 5,1 miljardiin euroon ja tuonnin arvo 2 prosenttia. Palvelutase oli 0,2 miljardia euroa alijäämäinen, mutta ensitulon tili oli 0,2 miljardia euroa ylijäämäinen. Lisäksi pääomaa virtasi nettomääräisesti ulkomailta Suomeen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt