Vientiliikevaihto kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa ja metalliteollisuudessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Teollisuuden liikevaihto kasvoi marraskuussa lokakuusta

Kasvu vuodentakaisesta oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa.

Teollisuuden liikevaihto väheni Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 1,6 prosenttia vuodentakaisesta, mutta kasvoi 1,7 prosenttia lokakuuhun verrattuna.

Liikevaihto väheni voimakkaimmin kemianteollisuudessa, jossa se oli 17,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.
Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon liikevaihto väheni vuodentakaisesta 12,1 prosenttia ja metsäteollisuuden liikevaihto 6,1 prosenttia. Elintarviketeollisuuden liikevaihto oli 4,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Liikevaihdon kasvu oli voimakkainta sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, jossa kasvua oli 17,5 prosenttia vuodentakaisesta. Kaivostoiminnan ja louhinnan liikevaihto kasvoi 7,9 prosenttia ja metalliteollisuuden liikevaihto 5,5 prosenttia. Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden liikevaihto oli 2,8 prosenttia vuodentakaista suurempi.

Vientiliikevaihto väheni lokakuussa eniten tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden toimialalla, 11,3 prosenttia vuodentakaisesta. Kaivostoiminnan ja louhinnan vientiliikevaihto väheni 9,4 prosenttia ja metsäteollisuuden vientiliikevaihto 7,3 prosenttia. Kemianteollisuuden vientiliikevaihto oli 4,8 prosenttia ja elintarviketeollisuuden vientiliikevaihto 2,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Vientiliikevaihto sen sijaan kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 15 prosenttia ja metalliteollisuudessa 2,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Kotimaan liikevaihto väheni lokakuussa voimakkaimmin kemianteollisuudessa, 26,4 prosenttia, ja metsäteollisuudessa, 10,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuuden kotimaan liikevaihto väheni 2,7 prosenttia ja metalliteollisuuden kotimaan liikevaihto 2,2 prosenttia. Myös elintarviketeollisuuden kotimaan liikevaihto väheni hieman vuodentakaisesta.

Sen sijaan kotimaan liikevaihto kasvoi kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla 16,6 prosenttia ja sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 8 prosenttia vuotta aiemmasta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt