Ensimmäinen AI Landscape julkaistiin viime vuoden lopulla ja seuraava päivitys tapahtuu ennen Slush sijoittajatapahtumaa tämän vuoden lopulla. Kuva Slush 2018 -tapahtumasta Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tekoälystä tulee liiketoimintaa

Tekoälyyn pohjautuvien tuoteyritysten lukumäärä on Teknologiateollisuuden mukaab selvässä kasvussa.

Teknologiateollisuuden Tekoälykiihdyttämön AI Landscape listalle on noussut 24 tekoälyratkaisuihin keskittyvää suomalaisyritystä, joista kahdeksan oli uusia tulokkaita.

Tänään tiistaina julkaistu AI Landscape on puolivuosittain päivitettävä tekoäly-yritysten listaus, jota esimerkiksi tekoälyn sovelluskumppaneita tai sijoituskohteita etsivät voivat hyödyntää.

– Listalle nousi uusina tällä kertaa erityisesti tekoälyyn pohjautuvia tuoteyrityksiä, joiden lukumäärä on selvässä kasvussa varmasti tulevaisuudessakin. Kehitys kertoo, että tekoälystä on tulossa yhä useammalle suomalaisyritykselle uutta liiketoimintaa, kertoo tiedotteessa Antti Poikola, joka on toinen Tekoälykiihdyttämön vetäjistä.

Asiantuntijaraati valitsi listalle vain tiukat kriteerit täyttävät ensisijaisesti tekoälyyn keskittyvät huippuyritykset.
Softataloilla on Poikolan mukaan paljon hyviä ja suuriakin datatiimejä, mutta listalle on nostettu vain yrityksiä, joiden liiketoiminta nojautuu ensisijaisesti tekoälyratkaisuihin.

– Edelleen on työtä tehtävänä, jotta saamme tekoälyn hyödyt Suomessa täysimääräisesti käyttöön. Avainasemassa on sekä yritysten että julkisen sektorin kyky käynnistää ja skaalata tekoälyn käyttöön perustuvia hankkeita ja kokeiluja. Nyt julkaistulla listalla on useita yrityksiä, jotka voivat toimia kumppaneina tekoälyprojekteissa, Poikola kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt