LKS 20190813 Two women pull trolleys with two sleeping children as they walk along a road in Beijing on August 13, 2019. LEHTIKUVA / AFP Wang Zhao

Teinityttöjä myydään Kiinaan vaimoiksi

Tytöt saatetaan huumata ja pakottaa vieraaseen maahan kiinalaisten miesten vaimoiksi.

Kiinan yhden lapsen politiikka ajoi maan siihen pisteeseen, ettei Kiinassa ole tarpeeksi vaimoja miehille, sillä useimmat perheet halusivat ainoan lapsensa olevan poika. Nyt kiinalaiset miehet ovat alkaneet hankkia vaimoja lähimmistä valtioista, joskus jopa väkisin, kertoo The New York Times.

Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health and the Kachin Women’s Association Thailand arvioi, että noin 21 000 Myanmarin naista ja tyttöä on kuljetettu pelkästään yhteen Kiinan provinssiin ja pakotettu siellä avioliittoon vuosina 2013–2017.

Tänä vuonna julkaistu Human Rights Watch -järjestön raportti kertoo, että heikosti valvottu Kiinan raja ja vähäinen viranomaistyö rajan molemmin puolin ovat tarjonneet vaimoja välittäville kauppiaille hyvät olosuhteet harjoittaa ihmiskauppaa.

The New York Times kertoo kahden teinitytön hirvittävästä tapauksesta, jossa molemmille tarjottiin tarjoilijan työtä Kiinan rajalla. Eräänä aamuna tyttöjä alettiin kuljettaa heille luvatulle työpaikalle Kiinan rajalle. Matkalla toiselle heistä tarjottiin pillereitä matkapahoinvoinnin takia. Lisäksi häneen piikitettiin jotakin.

Monen päivän matkan jälkeen tytöt tajusivat, ettei heitä oltu viemässä töihin. He yrittivät paeta, mutta heidät lukittiin huoneeseen, jossa oli kiinalaisia miehiä. Toiselle tytöistä kerrottiin hänen olevan onnekas, sillä hän sai valita miehistä yhden itselleen.

– Vastasin, etten halua mennä naimisiin, haluan vain kotiin, tyttö kertoo.

Tytöt erotettiin toisistaan Kiinassa ja toinen heistä kuljetettiin tämän arvion mukaan Pekingiin. Hänet osti 21-vuotias mies nimeltään Yuan Feng.

Tyttö lukittiin huoneeseen, jossa oli televisio. Iltaisin Feng tuli huoneeseen, piikitti tyttöä ja pakotti tämän seksiin. Piikitys loppui, kun tyttö alkoi teeskennellä olevansa iloinen. Hän pääsi miehen kanssa esimerkiksi kauppakeskuksiin, mutta mies seurasi häntä jopa vessaan.

Lopulta tyttö pystyi soittamaan äidilleen Fengin puhelimella ja kertomaan sijaintinsa, kun mies oli öisin humalassa. Kahden kuukauden päästä siitä, kun tytöt oli viety Kiinaan, poliisi löysi heidät. Tyttöjen miehet saivat 30 päivän vankeustuomion.

Yhden lapsen politiikka oli Kiinan syntyvyyden säännöstelypolitiikka vuosina 1979–2015. Sen tarkoituksena oli hillitä väestönkasvua sallimalla perheille vain yksi lapsi. Nykyään kiinalaisperheille sallitaan kaksi lasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt