Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Tehy perää pääministeriltä vastausta: Onko kulisseissa tehty sopimus?

Millariikka Rytkönen haluaa tietää, ovatko työnantajat ja valtiovalta sopineet, ettei hoitajille makseta koronalisää.

Koulutettua hoitoalan henkilöstä edustava Tehy haluaa pääministeri Sanna Marinilta (sd.) vastauksen, ovatko työnantajat ja valtiovalta sopineet yhdessä, ettei koronalisää tipu.

Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen mukaan MTV:n uutisissa annettiin ymmärtää eilen keskiviikkona, että työnantajat ja valtiovalta olisivat sopineet, ettei Suomessa aiota maksaa hoitohenkilöstölle koronalisää toisin kuin suurimmassa osassa muuta Eurooppaa ja Pohjoismaita.

– Kyse on niin vakavasta asiasta, että Tehy edellyttää maan hallitusta vastaamaan, onko kulisseissa todella tehty tällainen sopimus, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoo tiedotteessa.

Rytkönen on lähettänyt asiasta tänään torstaina pääministeri Sanna Marinille viestin, jossa pyydetään vastaamaan tiedusteluun koko hallituksen nimissä.

”Koronalisästä ei käydä keskusteluja enää”

Pääministerille lähetetyssä viestissä kerrotaan, että MTV:n Kymmenen uutisten lähetyksessä toimittaja sanoi, että: ”HUSin mukaan sairaaloiden ja työnantajien keskuudessa vallitsee valtakunnallinen yhteisymmärrys siitä, että koronalisää ei makseta.”

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi haastattelussa, että: ”Koronalisästä ei tällä hetkellä käydä keskusteluja enää. Lisätyökorvauksien tarkistaminen ja työn vaativuuden luokituksen tarkistaminen ja tän tyyppiset asiat, joissa voidaan sitten huomioida tätä. Yksimielisyys on olemassa ihan valtionjohtoa myöten.”

– Voisitteko ystävällisesti vastata koko hallituksen nimissä, onko valtiovalta mukana yllä mainitussa yhteisymmärryksessä ja onko maan hallitus jollain muulla tavoin linjannut tai sopinut keskenään tai jonkin osapuolen kanssa, ettei hoitajille makseta koronakorvauksia tai muita ylimääräisiä korvauksia, Rytkönen kysyy viestissään pääministeriltä.

– Jos tällaista ns. kassakaappisopimusta tai linjausta ei ole tehty, voisiko hallitus vastata suoraan suomalaiselle hoitohenkilöstölle, aikooko valtiovalta osoittaa heille kiitoksen heidän työpanoksestaan koronapandemian hoidossa ylevien sanojen lisäksi rahallisella korvauksella kuten moni muu länsimaa ja pohjoismaiset naapurimme ovat tehneet, Rytkönen jatkaa.

Hoitohenkilöstö on huolissaan siitä, että valtion kunnille ohjaamasta merkittävästä lisärahoituksesta ei ole muutamaa yksittäistä poikkeusta lukuun ottamatta ohjattu varoja hoitohenkilöstön palkitsemiseen tai kannustamiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt