X
SULJE MAINOS
Liuskeöljypora Gazpromin liuskeöljykentällä Njaganissa 23. syyskuuta 2013. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

TE: Venäjän kaasuputkea lobbaavia hallitusneuvotteluissa

Nord Stream 2 -hankkeen pelätään lisäävän Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa.

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla käytävissä hallitusneuvotteluissa on ollut mukana viestintätoimistojen lobbareita. Yksi niistä on Venäjän jättihankkeeseen palkattu viestintäyhtiö Rud Pedersen, kertoo Talouselämä.

Viestintäyhtiötä neuvotteluissa edustavat Rkp:ta edustava Marcus Rantala ja SDP:ta edustava Matias Mäkynen. He ovat yhtiön Suomen toimiston palveluksessa. Rantala on myös sen osakas.

Lehden mukaan Rud Pedersen on palkattu lobbaamaan Venäläistä Nord Stream 2 -kaasuputkihanketta. Venäjän valtion Gazprom-yhtiön hankkeen on pelätty lisäävän Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa.

Hallitusneuvotteluissa Rud Pedersen pyrkii myymään Suomelle myös uutta hävittäjää. Heidän ehdotuksensa on ranskalainen Dassault-yhtiön Rafale F3R.

EDIT 13.5. klo 13.12: Rud Pedersenin Suomen-toimiston mukaan Rud Pedersen ei tee Nord Stream 2:lle töitä Suomessa. Rud Pedersen toimii Nord Stream 2:n edustajan tukena Tanskassa. Niin ikään Suomen-toimisto toteaa, että Nord Stream 2:lla ei ole mitään tekemistä meneillään olevien hallitusneuvottelujen kanssa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt