Koronaviruksen testausta Meilahden Kolmiosairaalan drive in -näytteenottopisteessä Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TE: Vakuutus voi korvata koronatestin yksityisellä – toimi näin

Testin korvautuvuus vakuutuksesta vaihtelee esimerkiksi oireiden alkamisajankohdan mukaan.

Testattavien määrän kasvaessa saatetaan koronavirustesteihin hakeutua enemmän myös yksityiselle puolelle. Sairauskuluvakuutus pääsääntöisesti korvaa yksityisellä tehdyn testin, mutta matkavakuutusten suhteen käytännöt sen sijaan vaihtelevat, Talouselämä uutisoi.

Pääosin eri vakuutusyhtiöiden, esimerkiksi PohjolanIfinLähiTapiolan ja Fennian, sairauskuluvakuutukset korvaavat koronavirustestin. Vaatimuksena ovat koronavirukseen liittyvät oireet. Testin tekeminen tulee myös perustua THL:n kriteereihin ja siihen menemiseen on oltava lähete lääkäriltä.

Vasta-ainetesti, jolla viruksen sairastamisen voisi selvittää jälkikäteen, tai pikatestit, joita THL ei ole hyväksynyt eivät kuitenkaan kuulu sairauskuluvakuutuksen piiriin.

Matkavakuutuskin saattaa korvata koronavirustestin, mutta eri yhtiöiden välillä eroja vaatimuksissa on esimerkiksi siinä, milloin oireet ovat alkaneet.

Pohjolan vakuutukset korvaavat testin, jos oireet ovat alkaneet matkan aikana. Testeihin voi kuitenkin mennä 14 päivän sisällä. Jotkin vanhat vakuutukset saattavat korvata myös matkan jälkeen alkaneiden oireiden testaamisen.

Ifin vakuutuksissa oireet voivat alkaa myös matkan jälkeen, jos tartunta on paikannettavissa matkan aikana saaduksi. Testiin voi mennä 14 päivää matkan jälkeen, jos koronavirukseen viittaavia oireita on havaittavissa. Jos henkilölle on kuitenkin matkan jälkeen tapahtunut korona-altistus kotipaikkakunnalla, ei matkavakuutus siinä tapauksessa korvaa testiä.

Matkavakuutuksen korvaaman testin osalta pätevät samat vaatimukset oireista ja lääkärin lähetteestä kuin sairauskuluvakuutuksenkin osalta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt