Kiinteistöveroon kaavaillaan muutoksia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

TE: Kiinteistöveroon suunnitteilla muutoksia

Uudistusta on kaavailtu vuodelle 2022, Verohallinnosta kerrotaan.

Hallitus suunnittelee laajempaa kiinteistöveron remonttia, kertoo Talouselämä. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteena on kiinteistöveron verotusperusteiden uudistus, joka oli alunperin tarkoitus toteuttaa jo viime hallituskaudella.

Kiinteistöveroon on tämän vuoden aikana tehty jo joitakin pienempiä muutoksia, vero maksetaan esimerkiksi ensi kertaa porrastetusti. Suunnitellun uudistuksen tavoitteena on saada verotusarvot vastaamaan eri alueiden hintatasoa ja rakentamiskustannuksia nykyistä paremmin.

Koronapandemia on luonut uutta painetta kiinteistöveron nostamiselle, TE kertoo. Koronakriisin jälkeisiä taloustoimia pohtinut Vesa Vihriälän luotsaama työryhmä esitti toukokuussa kiinteistöveron selkeää korottamista.

Suunnitellulla uudistuksella ei hallituksen mukaan kuitenkaan pyritä kiinteistöveron nostamiseen tai laskemiseen. Verorasitus jakautuisi kuitenkin uudella tavalla kiinteistöjen kesken.

Mistään välittömästä uudistuksesta ei kiinteistöveron kohdalla kuitenkaan ole kyse. Verohallinnon ylitarkastaja Kari Pilhjertan mukaan uudistusta on kaavailtu vuodelle 2022. Hallituksen esitystäkään ei ole vielä ollut lausuntokierroksella, Pilhjerta sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt