Nykyisen pääministeri Sanna Marinin hallituksen avustajakulut ovat reippaasti suuremmat kuin aiempien hallitusten. VALTIONEUVOSTON KANSLIA/LAURA KOTILA

TE: Hallituksen avustajakulut nousseet viidellä miljoonalla eurolla

Sanna Marinin hallituksen ministereiden ja avustajien palkkausmenoihin käytettiin viime vuonna 11 miljoonaa euroa.

Ministereiden ja heidän valtiosihteereidensä ja erityisavustajiensa palkkausmenot ovat nousseet viidellä miljoonalla eurolla vuodesta 2018, kertoo Talouselämä.

Valtioneuvoston kanslian vuoden 2020 tilinpäätöksen mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ministereiden, poliittisten valtiosihteereiden ja erityisavustajien palkkausmenoihin käytettiin 11 miljoonaa euroa viime vuonna.

Edellisen vuoden tilinpäätöksen mukaan palkkausmenoihin käytettiin 8,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 samoihin menoihin meni 6 miljoonaa euroa. Kasvua on siis ollut kahdessa vuodessa 83 prosenttia. Viime vuodesta menot ovat kasvaneet 26 prosenttia.

Ministereiden avustajakunta kasvoi reippaasti vuonna 2019, kun Antti Rinteen (sd.) hallitus aloitti. Viime vuoden talousarvioon oli kirjattu ministereiden määräksi 19, poliittisten valtiosihteereiden määräksi enintään 15 ja erityisavustajien määräksi enintään 70. Avustajien suurta määrää perusteltiin alunperin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksella oli neljä valtiosihteeriä ja 42 erityisavustajaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt