X
SULJE MAINOS
Anthony Fauci. SARAH SILBIGER / various sources / AFP / LEHTIKUVA

Tästä USA kuohuu: Ylin asiantuntija vaikeni koronan Kiina-tiedoistaan

Anthony Fauci antoi senaatille eri tietoja kuin mitä hän samaan aikaan sähköposteissaan kertoi.

Floridan republikaanisenaattori Marco Rubio on yhtynyt vaatimuksiin, joiden mukaan presidentin tulisi erottaa neuvonantajuudestaan Yhdysvaltojen johtavana tartuntatautiasiantuntijana pidetty Anthony Fauci.

Syynä ovat Anthony Faucin paljastuneet 800 sähköpostia koronapandemian alkuajoilta. Niissä Fauci toteaa ja saa tietoonsa toista kuin mitä hän julkisesti tuolloin puhui.

– Fauci käyttää hyväkseen asemaansa hallinnossa – ja hänen huonosti ansaittua myönteistä mainettaan liberaalimediassa – tahallaan esittääkseen väärin mitä laboratoriovuodolla tarkoitetaan, sekoittaen sen biologisten aseiden ohjelmaan (joka on vain yksi mahdollinen motiivi tutkimukselle Wuhanissa). Joko niin, tai sitten hänen ikänsä näkyy, Marco Rubio kirjoittaa 80-vuotiaasta Faucista.

Anthony Fauci todisti pandemian alkuaikoina Marco Rubion johtaman senaatin komitean kuulemisessa, ettei korona voinut tulla Kiinan Wuhanin laboratoriosta. Sähköposteissa Fauci sanoo kuitenkin olevansa avoin teorialle.

Valkoisen Talon lehdistösihteeri on todennut, ettei ole olosuhteita, joissa presidentti Joe Biden erottaisi Faucin.

Muun muassa Stanfordin yliopiston epidemiologi sanoo, että Anthony Faucin uskottavuus on täysin mennyt. Professori Jay Bhattacharyan mukaan Fauci myönsi jo varhain sähköposteissa, että koronavirus leviää aerosolina.

Samaan aikaan Faucin julkiset kommentit maskien tarpeellisuudesta kuitenkin vaihtelivat. Maaliskuussa 2020 Fauci muutti kantansa maskeista.

– En todella ymmärrä hänen menoaan edestakaisin, ja hänen vastauksissaan ei ollut mitään järkeä, professori Bhattacharya sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt