X
SULJE MAINOS
Nykyisellä tartuntojen kasvuvauhdilla kevään maksimi saavutetaan Turussa noin viikon päästä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tartunnat ampaisivat – ja syy löytyy yhdeltä alueelta

Varsinais-Suomen tartunnat ovat lähteneet koko epidemian jyrkimpään nousuun.

Korkeiden tartuntalukujen syy on Varsinais-Suomessa, Suomen koronatilastoja epidemian ajan analysoinut ja visualisoinut Ilkka Rauvola sanoo.

Suomessa todettiin lauantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 570 uutta koronatartuntaa. Niistä noin kuudesosa, 99 kappaletta, todettiin Varsinais-Suomessa. Maakunnan tartunnat keskittyvät vahvasti Turkuun, jossa kirjattiin lauantaina 58 uutta tartuntaa.

Viruksen ilmaantuvuus on noussut Turussa rajusti. Kun vielä heinäkuun alussa viruksen ilmaantuvuus oli Turussa 35 tapausta 100 000 asukasta kohden, on luku noussut kolmessa viikossa peräti 129 tapaukseen 100 000 asukasta kohden.

Rauvolan mukaan ”ilmoitettujen tartuntojen määrä on lähtenyt koko epidemian suurimpaan nousuun”.

– Varsinais-Suomessa ilmoitettujen tartuntojen määrä on lähtenyt koko epidemian suurimpaan nousuun. 19.7. jälkeen päivittäin ilmoitettujen tartuntojen kasvuvauhti on ollut keskimäärin 13.3 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 42x kuukaudessa), Rauvola toteaa Twitterissä.

Varsinais-Suomessa tartuntojen kasvu on suurinta 15-19-vuotiailla ja 20-24-vuotiailla.

– Myös 25-29 -vuotiaiden saamat tartunnat ovat lähteneet nousuun. Nämä luvut tulevat noin 1-2 päivää suuremmalla viiveellä kuin tartunnat, eli nämä tulevat vielä kasvamaan, Rauvola toteaa.

– Nykyisellä tartuntojen kasvuvauhdilla kevään maksimi saavutetaan Turussa noin viikon päästä.

Tartunnat ovat kasvaneet voimakkaasti myös Uudellamaalla, jossa tartunnat nousivat tänään lauantaina uuteen neljännen aallon ennätykseen. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tartuntojen osuus suhteessa koko maan tartuntoihin on kuitenkin vähentynyt muiden alueiden tilanteen pahentumisen myötä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt