Pia Kauma. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Tarja Halosen Haavisto-vihjailulle tyrmäys – ”Olemme halunneet totuuden”

Pia Kauman mukaan al-Holin kysymys on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma tyrmää presidentti Tarja Halosen esittämän vihjailun presidenttipelistä. Halonen sanoi Ylen Ykkösaamussa perustuslakivaliokunnan syynissä olevan ulkoministeri Pekka Haaviston joutuneen osittain poliittisen ajojahdin kohteeksi ja antoi ymmärtää tämän olevan esteen rakentamista Haaviston mahdollista presidenttiyttä vastaan.

Kauman mukaan arvio on ymmärrettävä, mutta väärä.

– Onko noudatettu lakia ja hyvää hallintotapaa, onko koko hallitus ollut mukana, onko informoitu eduskuntaa totuudenmukaisella ja oikea-aikaisella tavalla jne. Monia kysymyksiä, joita minä ja monet kollegani olemme pitäneet tärkeänä selvittää, hän sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa.

Kauman mukaan Al-holin kysymys on yhteiskunnallisesti monella tapaa erittäin tärkeä jo siksikin, että muut maat seuraavat tarkasti toistensa toimia. Myös tapahtumien kulusta on ollut erilaisia versioita.

– Tavoite Haaviston toimia koskevassa kirjallisessa kysymyksessä, välikysymyksessä ja ministerivastuuasiassa on ollut saada totuus selville. Ei mitään muuta.

Kauma kertoo tunteneensa Pekka Haaviston jo pitkään ja arvostavansa hänen osaamistaan, halua vaikuttaa asioihin, sekä erityisesti sitä miten ystävällisesti ja asiallisesti Haavisto on aina suhtautunut häneen ja muihin poliitikoihin.

– Tätä taustaa vasten on ollut vaikeaa ja kiusallistakin tarttua tähän kysymykseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt