Lehto Groupin logo työmaan seinässä Helsingissä syyskuussa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tappiollinen Lehto Group vähentää työvoimaa

Irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset vastaavat noin 144 henkilötyövuotta.

Rakennuskonserni Lehto Group on saanut päätökseen syyskuussa käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelunsa. Irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset vastaavat noin 144 henkilötyövuotta. Pääosa toimenpiteistä kohdistuu tehdastuotantoon, jossa henkilöstöä lomautetaan tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä 100 henkilötyövuoden verran.

Neuvottelut koskivat lähes kaikkia yksiköitä Suomessa ja arviolta yhteensä noin 540 henkilöä.

Lehto Groupin liikevaihto laski tammi–syyskuussa vuodentakaisesta 18,8 prosenttia hieman alle 398 miljoonaan euroon. Liiketappiota kertyi 41,9 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tulos oli 21,9 miljoonaa voitollinen.

Lehdon toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan tappio johtuu peruskorjaushankkeiden ongelmista, vaikeuksista Ruotsin projektissa sekä yksittäisistä
hyvinvointitilojen projekteista.

– Olemme joutuneet maksamaan oppirahoja enemmän ja pidempään kuin aikaisemmin arvioimme. Korjaavia toimenpiteitä olemme toteuttaneet jo koko vuoden ajan ja ne keskittyvät kahteen pääasiaan: projektien valmistelu- ja suunnitteluvaiheen perusteelliseen työhön sekä projektin toteutusvaiheen hallintaan. Valtaosa projektin kustannuksista määräytyy suunnitteluvaiheessa ja työmaalla ei pystytä merkittävästi korjaamaan suunnittelussa tehtyjä virheitä, Lehto kertoo tulostiedotteessa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että tappiollisimmat peruskorjaushankkeet on jo luovutettu ja Ruotsissa hankekokonaisuudesta on lokakuun loppuun
mennessä toimitettu kaksi kolmasosaa ja viimeisen osan luovutus tapahtuu arviolta tämän vuoden loppuun mennessä. Hyvinvointitilojen tappiollisimman
hankkeen luovutus arvioidaan tapahtuvan marraskuussa.

– Olemme pystyneet kääntämään jo laivaa oikeaan suuntaan. Nyt loppusuoralla olevien tappiollisten projektien jälkeen meillä ei ole näköpiirissä uusia pettymyksiä tuottavia projekteja, Lehto vakuuttaa.

Hänen mukaansa tämän vuoden liikevaihto on samalla tasolla tai alhaisempi kuin viime vuonna 2018, ja liiketulos jää negatiiviseksi.

Lehdon toimitusjohtaja Hannu Lehto:

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt