X
SULJE MAINOS
Tanskassa suljetaan ravintoloiden sekä kulttuuri- ja liikuntatilojen lisäksi nyt myös kaupat apteekkeja ja ruokakauppoja lukuun ottamatta. LEHTIKUVA/AFP

Tanska sulkeutuu lähes täysin – ”erittäin vakava tilanne”

Pääministerin mukaan koronaepidemia aiheuttaa nyt suurempia seurauksia kuin sulkutoimet.

Tanska tiukentaa koronavirusrajoitustoimiaan entisestään, pääministeri Mette Frederiksen kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Kaikkien kauppojen apteekkeja ja ruokakauppoja lukuun ottamatta on oltava suljettuna 25. joulukuuta ja 3. tammikuuta välisen ajan. Tämän lisäksi Tanskassa on jo aiemmin määrätty suljettaviksi uimahallit, ravintolat, kuntosalit, teatterit, elokuvateatterit sekä muut kulttuuritilat.

Myös ammatinharjoittajien, kuten kampaajien ja fysioterapeuttien on keskeytettävä asiakkaiden vastaanotto.

Aiemmin Tanskassa on siirretty etäopetukseen lapset 5. luokasta ylöspäin. Nyt myös pienemmät lapset siirtyvät etäopetukseen.

− Teemme sen mitä täytyy, koska hallitsematon epidemia aiheuttaa nyt suurempia seurauksia kuin sulkutoimet, Mette Frederiksen sanoi DR:n mukaan.

Hänen mukaansa Tanskan koronavirustilanne on nyt ”valitettavasti erittäin vakava”. Maan aiemmin asettamat rajut rajoitustoimet eivät mitä ilmeisimmin siis ole olleet riittäviä.

Viimeisen vuorokauden aikana Tanskassa on rekisteröity 3692 uutta koronavirustartuntaa. Maan sairaaloissa on hoidossa 493 koronaviruspotilasta.

Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke uskoo, että muutamassa päivässä sairaalassa olevien potilaiden määrä ylittää pandemian aikaiset ennätyslukemat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt