Nainen hengityssuojain kasvoillaan raitiovaunussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Tanska ja Islanti antoivat suosituksen maskien käytöstä

Maskeja tulee käyttää tietyissä tapauksissa esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä.

Tanska ja Islanti ovat antaneet suositukset maskien käyttämisestä arjessa.

Tanskan terveyshallitus on antanut tänään perjantaina suosituksen, että ihmiset pitäisivät maskia mukana sellaisten tilanteiden varalta, jolloin etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin ei onnistu.

– Jotta epidemiaa voitaisiin hallita, hyvä etäisyys ja puhtaat kädet ovat edelleen tärkeitä. Tulevana aikana liikumme enemmän yhdessä, koska palaamme töihin ja kouluun, ja kylmä aika lähestyy. Se voi vaikeuttaa etäisyyden pitämistä monissa tilanteissa, vaikka haluaisitkin [pitää etäisyyttä]. Tämä koskee esimerkiksi julkista liikennettä ruuhka-aikana tai tiiviisti pakattuja linja-autoja, junia ja lauttoja. Siksi suosittelemme nyt, että otat kasvomaskin laukkuun sellaisissa tilanteissa ja laitat sen käyttöön, jos etäisyyden pitäminen on vaikeaa, sanoo Tanskan terveyshallituksen johtaja Søren Brostrøm.

Tanskassa harkitaan maskien käyttösuosituksen laajentamista myös muihin tilanteisiin, esimerkiksi ostoskeskuksiin ja kokouspaikkoihin.

Myös Islannissa on annettu suosituksia maskien käyttöön liittyen, Iceland Monitor uutisoi. Suun ja nenän peittäviä maskeja tulee pitää kaikilla reittilennoilla, niin koti- kuin ulkomaan. Maskia tulee käyttää myös muussa julkisessa liikenteessä ja matkustajalautoilla, kun kahden metrin turvaväliä muihin ihmisiin ei ole mahdollista pitää.

Jotkin bussiyhtiöt ovat Islannissa tehneet maskin käyttämisestä pakollista kaikilla matkoillaan.

Liikenteen lisäksi maskia tulee käyttää myös asioidessa palveluissa, joissa ollaan lähekkäin toisten ihmisten kanssa. Näihin lukeutuvat esimerkiksi kampaamot, kauneushoitolat ja hieronnat.

Vuonna 2005 syntyneiden tai sitä nuorempien lasten ei tarvitse käyttää maskia Islannissa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt