Kiinan Wuhanissa, koronan "synnyinkodissa", on avattu entisissä sairaalatiloissa näyttely maan taistelusta virusta vastaan. LEHTIKUVA / AFP Nicolas Asfouri

”Tämän viruksen kanssa eläminen on liian vaarallista ja tuhoisaa”

Professori tiivisti yhteen twiittiin koronan ja Covid-taudin hallinnan reseptin.

Edinburghin yliopiston kansanterveystieteen professori Devi Sridhar on vääntänyt twitteriin rautalangasta tiivistelmän hyviä koronauutisia. Niihin kuuluu se, että me tiedämme miten Covidia kontrolloidaan.

– (Eräät) valtiot ovat tehneet sen. Me tarvitsemme rajoituksia kunnes numerot ovat alhaalla, ja ihmisten hyväksynnän sille että on suunnitelma, tukevan testaus/jäljitys/eristyksen, ja hyvin tiukat rajojen rajoitukset. Selvitä Covid, avaa kotimaan talous täysin ja tee pelastustöitä kun tautia puhkeaa, professori tiivistää.

– Maiden joilla on voimavaroja ja poliittista tahtoa selvästi pitäisi eliminoida Covid-19. Tämän viruksen kanssa eläminen on liian vaarallista terveydelle ja liian tuhoisaa taloudelle ja yhteiskunnalle. On aika kääntyä influenssasuunnitelmista SARS-suunnitelmiin. Parempi nyt kuin vuoden päästä.

Professori Sridharin mielestä Britanniassa on oltu toistuvissa täyssuluissa ilman suunnitelmia.

– Tarvitsemme suunnitelman nostaakseme itsemme tästä kuopasta hyvittämällä kaikkia heitä jotka ovat tehneet uhrauksia. Ihmiset eivät valita, jos he uskovat että edessä on valoa kun elämä palaa normaaliksi.

– Hyvin yksinkertaisesti: kun uusia variantteja tulee esiin, emme tiedä suojaavatko rokotteemme niiltä, vai tarkoittaako Covidin sairastaminen kerran sitä ettet voi saada sitä uudestaan. Ei pelottelua, vaan tosiseikkojen ja tieteellisen epävarmuuden tuomista esiin. Miksi odottaa ja katsoa, sen sijaan että pääsisit tämän edelle?

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt