Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (keskellä) eduskunnan kyselytunnilla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Tämä uutinen ”todella järkytti” ministerin

Aino-Kaisa Pekosen mukaan kaikki eivät ole ottaneet velvollisuuksiaan vakavasti.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselta (vas.) kysyttiin eduskunnan kyselytunnilla vantaalaisesta rakennustyömaasta, jossa ”työntekijöitä oli kirjallisesti kehotettu vastaamaan terveysviranomaisten kysymyksiin totuuden vierestä”.

Iltalehden uutisessa kerrottiin, miten työntekijöitä ohjeistettiin opetettuihin vastauksiin, kun lääkäri kysyy heiltä koronaolosuhteista.

– Ensinnäkin täytyy todeta, että tämä uutinen ohjeesta todella järkytti minua. Ei ole kenenkään etu, että työntekijöitä kehotetaan valehtelemaan viranomaisille — ei todellakaan kenenkään: ei työntekijän, ei hänen kollegoidensa eikä työnantajankaan etu, Aino-Kaisa Pekonen vastasi.

– Nämä työpaikat, joilla tehdään lähitöitä, ovat todella kriittisissä vaiheissa, ja selvästi kaikki työnantajat eivät ole ottaneet riittävän vakavasti velvollisuuttaan varmistaa, että työ on työntekijöilleen terveellistä ja myöskin turvallista.

Pekosen mukaan he tulevat selvittämään, onko työsuojeluviranomaisten toimivaltuuksia mahdollista laajentaa tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi työpaikoilla.

– Haluan myöskin muistuttaa, että jo nyt tartuntatautilääkäri voi asettaa karanteeniin kaikki ne henkilöt työpaikoilla, joiden voidaan perustellusti epäillä olevan altistuneita, ja näin saada sitten myöskin tartuntaketjuja siellä työpaikoilla katkaistua.

LUE MYÖS:
IL: Työmaa ohjeisti vastaamaan lääkärille: ”Ei ole ollut kontakteja”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt