Isku tapahtui Vetlandan keskustassa keskiviikkona. (Photo by Mikael FRITZON / various sources / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Tämä Ruotsin veitsi-iskusta tiedetään nyt

Teon motiivi on edelleen epäselvä.

Kahdeksan ihmistä loukkaantui veitsi-iskussa Vetlandassa Etelä-Ruotsissa, kun mies hyökkäsi veitsellä väkijoukon kimppuun eilen iltapäivällä. Poliisi sai ilmoituksen hyökkäyksestä kolmelta paikallista aikaa.

Poliisin mukaan kolme uhreista on saanut vakavia vammoja ja heidät on toimitettu sairaalahoitoon. Poliisi ampui tekijää kiinnioton yhteydessä ja pidätti hänet epäiltynä murhan yrityksestä. Kukaan ei tiettävästi ole kuollut välikohtauksessa.

Epäilty tekijä on 22-vuotias mies, joka asuu Vetlandassa. Aftonbladetin mukaan hän tuli Ruotsiin Afganistanista vuonna 2018.

Mies on tuomittu aiemmin pienistä huumausainerikoksista, kuten kannabiksen käytöstä.

Teon motiivi on vielä epäselvä. Aluksi poliisi ilmoitti, ettei se epäile tekoa terrorismiksi. Sittemmin poliisi julkaisi tiedotteen, jonka mukaan se epäilee tapauksen liittyvän terrorismiin.

Tänään torstaina syyttäjä kuitenkin sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei tekoa enää epäillä terroriteoksi. Asian tutkinta jatkuu viranomaisten mukaan nyt murhan yrityksenä.

Vetlanda on alle 30 000 asukkaan pikkukaupunki Etelä-Ruotsissa. Aftonbladetin paikalla olleen toimittajan mukaan tunnelma kaupungissa on järkyttynyt.

Aftonbladetin haastattelemat paikalliset ihmiset ovat kuvailleet iskun tekijää tutuksi näyksi kaupungin keskustassa. Paikalliset ihmiset kuvailevat, että mies on näyttänyt huonokuntoiselta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt