Työikäiset aikuiset pitävät yllä koronaepidemiaa. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Spencer Platt

Tämä ikäryhmä korostuu koronaviruksen leviämisessä

USA:n lukujen perusteella 20-49-vuotiaat pitävät epidemiaa yllä.

Koronavirus on levinnyt Yhdysvalloissa pääasiassa 20-49-vuotiaiden välityksellä. Tämän ikäryhmän arvioidaan pitävän yllä taudin leviämistä.

Imperial College Londonin COVID-19-ryhmän ja Oxfordin yliopiston matematiikan laitoksen tutkimusraportin mukaan viruksen tartuttavuutta ilmaiseva R-luku on ollut Yhdysvalloissa yli yhden vain 35-49-vuotiaiden kohdalla. 20-34-vuotiaiden kohdalla luku on ollut lähellä yhtä. Muissa ikäryhmissä tartuttamista tapahtuu huomattavasti vähemmän.

Tutkijoiden mukaan arviolta peräti kaksi kolmasosaa koronatapauksista on tullut 20-49-vuotiailta tartuttavilta. Erot muihin ikäryhmiin ovat valtavat. Esimerkiksi 0-9-vuotiaat olivat lähteenä vain 1,2 prosentissa tartunnoista. 65-79-vuotiaista oli lähtöisin 5,6 prosenttia ja yli 80 vuotiaista vain 0,6 prosenttia tartunnoista.

Tutkijat toteavat, että kouluja ja päiväkoteja avatessa on ryhdyttävä varotoimiin, jotta nuorempien tartuntamäärät eivät lisääntyisi. Raportissa suositellaan myös, että rajoitustoimia pyrittäisiin kohdentamaan niin, että ne vaikuttaisivat 20-49-vuotiaiden mahdollisuuksiin levittää tautia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt