Porrastettu veromalli otettiin käyttöön vuonna 2019. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

TalSa: Tuhansien suomalaisten veronpalautukset siirtyvät

Veronhallinnon mukaan kyse ei ole verottajan virheestä.

Tuhansien suomalaisten veronpalautukset siirtyvät ilmoitettua myöhemmäksi, Verohallinnon veroasiantuntija Raili Knuutinen vahvistaa Taloussanomille.

Knuutisen mukaan siirtymisen syynä on veronpalautuksiin ja veroilmoituksiin tänä vuonna tehty uudistus. Osan veronpalautukset siirtyvät, mikäli verotuksen käsittely on edelleen kesken.

Verohallinto on lähettänyt asiasta tiedoksi kirjeitä, joissa ilmoitetaan verotuksen uusi päättymispäivä. Verottajan puhelinpalvelun kerrotaan olleen maanantaina ruuhkautunut kyselyiden vuoksi.

– En ihan varmaksi tiedä, miten paljon puheluita on tullut, mutta varmasti tämä herättää mielenkiintoa. Tämä systeemi on uusi, joten yhteydenottoja tulee varmasti normaalia enemmän, Knuutinen arvelee.

Niiden, joilla verotuksen päättymispäivä muuttuu, on Knuutisen mukaan ”tällä hetkellä mahdotonta tietää, milloin veronpalautukset tulevat tilille”. Mikäli kirjeessä on esitetty verotuksen uudeksi päättymispäiväksi esimerkiksi 31.10., voi verotus päättyä jo aiemminkin.

– Se voi päättyä vaikkapa heinäkuussa minä päivänä tahansa heti, kun verotustiedot saadaan käsiteltyä. Nyt asiakkaan täytyy vain malttaa odottaa sitä, että verohallinto lähettää uuden verotuspäätöksen, jossa kerrotaan, koska verotus päättyy ja milloin veronpalautukset maksetaan tai jäännösverot tulevat maksuun, Knuutinen päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt