Uusiutuvan dieselin tankkausta Helsingissä 27. lokakuuta 2020. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Talsa: Tästä syystä bensiinin hinta voi yhä nousta

Polttoaineen hinta on kallistunut huippulukemiin.

Bensiinin hinta on noussut huippulukemiin, kertoo Taloussanomat.

Polttoaineen hinta on kahdessa kuukaudessa noussut kahdellakymmenellä sentillä. Hintaseurantasivusto Polttoaine.netissä torstain keskihinta oli 1,56 euroa 95-oktaanisessa, 1,61 euroa 98:ssa ja 1,50 euroa dieselissä.

Saman sivuston hintapoiminnoista käy ilmi, että 95-oktaaninen bensiini maksoi enimmillään jopa 1,87 euroa. Dieselin hinta oli 1,75 eurossa.

Hintataso on korkea, sillä 95-oktaanisen bensiinin kuukausittainen keskihinta lähenteli 1,75 euroa viimeksi vuonna 2012 ja ylitti 1,65 euroa vuonna 2014.

Halvimmillaan 95-oktaanista bensiiniä sai Pohjois-Pohjanmaalla Iissä 1,56 eurolla. 98-oktaaninen bensiini maksoi 1,61 euroa ja diesel 1,43 euroa.

Taloussanomat kysyy polttoaineketju St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljaselta, miksei koronapandemian hiljentämä autoilu näy ollenkaan bensiinin hinnoissa. Hänen mukaansa kysyntä näkyy hinnoissa, mutta ainoastaan maailmanmarkkinoiden kysynnän kautta.

Bensiinin hinta voi yhä nousta raakaöljyn hinnannousun seurauksena. Analyytikkojen arvioiden mukaan Brent-öljyn hinta voi nousta tynnyriltä jopa 70-80 prosentilla tämän kevään aikana. Se tulee näkymään myös bensiinin hinnoissa ensi kesänä.

– En nyt usko mihinkään dramaattisiin nousuihin. Sen voi sanoa ellei mitään luonnon tai ihmisen aiheuttamia katastrofeja synny. Uskoisin, että varsin maltillisin mielin voimme siltä osin mennä kesää kohden, Wiljanen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt