Taksitolppa Rautatieasemalla Helsingissä. LEHTIKUVA / ONNI OJALA

Talsa: Taksi Helsingin kesäoppaiden uhkailu loppui

Taksi Helsinki kertoo kesäoppaidensa joutuneen uhkailujen kohteeksi vilkkailla taksitolpilla.

Taksi Helsingin mukaan tilanne Helsingin vilkkaimmilla tolpilla on rauhoittunut, eikä yhtiön kesäoppaita ole enää muutamaan päivään uhkailtu, uutisoi Taloussanomat.

Taksi Helsinki veti alaikäiset oppaansa alkuviikosta pois Helsingin vilkkaimmilta taksitolpilta, koska muiden yhtiöiden taksikuskit olivat huudelleet ja uhkailleet heitä. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

– Meillä on ollut taksitarkastajia kiertämässä Asema-aukion ja Katajanokan tolpilla, joilla tätä uhkailua tapahtui. Pariin päivään en ole kuullut, että kesäoppaita olisi enää uhkailtu tai käsketty poistumaan tolpilta, Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo Taloussanomille.

Taksi Helsingin mukaan yksi kesäoppaita uhkaillut kuljettaja olisi edustanut taksipalvelu Menevää. Yrityksen toimitusjohtaja Tuomo Halminen kertoo, että asiasta on keskusteltu kyseisen kuljettajan kanssa.

– Olemme tämän yksittäisen kuljettajan kanssa asiasta vakavasti keskustelleet, ettei ole syytä korottaa äänenpainoja, vaikka millaiseen tilanteeseen joutuisi, Halminen sanoo.

– Kyllähän meidän viesti kaikille kuljettajille ja autoilijoille on se, että tällainen markkinointi, jota kesäoppaat tekevät, on alalle vain plussaa. Huonoja uutisia ei kukaan kaipaa.

Taksi Helsingillä oli kesäoppaita jo viime kesänä.

– Joku lehti kirjoitti, että he ikään kuin olisivat sisäänheittäjiä. Ei ole mistään sellaisesta kyse. Kesäoppaiden toimenkuvaan kuuluu jakaa Helsingin karttoja ja sightseeing-mainoksia sekä tilata asiakkaille Taksi Helsingin kyytejä, jos meidän autoja ei ole juuri sillä hetkellä tolpalla, Kantonen kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt