Kerrostaloja Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

TalSa: Suomen ”Kela-alueet” listattiin – Tänne eniten asumistukea

Espoon Otaniemessä asumistukea saa 77,5 prosenttia talouksista.

Jyväskylässä, Joensuussa ja Tampereella on eniten asumistukea saavia suhteessa alueen asuntojen määrään, Taloussanomat kertoo.

Selvityksen mukaan listan kärkipäässä ovat myös Oulu, Vaasa, Helsinki, Kuopio, Rovaniemi ja Lahti.

Postinumeroalueittain kärjessä ovat Aalto-yliopiston pääkampuksen alue Espoon Otaniemi, Oulun yliopiston alue Linnanmaalla ja Hämeen ammattikorkeakoulun Evon kampuksen alue Hämeenlinnassa. Otaniemessä asumistukea saa peräti 77,5 prosenttia, Linnanmaalla 45,9 prosenttia ja Evolla 43,1 prosenttia talouksista.

Vähiten asumistuen saajia oli Ahvenanmaalla Föglössä ja Brändössa sekä Keski-Suomessa Luhangalla. Postinumeroittain Kela maksaa suhteessa vähiten tukea Hyvinkään Nopon postinumeroalueella, jossa on lähinnä omakotiasutusta. Alueella on yli 500 asuntoa, mutta alle neljä ruokakuntaa saa tukea asumiseensa.

Vaikka yleistä asumistukea maksetaankin pienituloisille, tilaston perusteella ei voi tehdä sellaista johtopäätöstä, että tietyillä alueilla asuu pienituloisia.

Yhteinen tekijä kela-alueille on kuitenkin niiden kerrostalovaltaisuus. Eniten tukea saavista postinumeroalueista vain parilla ei ole ylivoimaista enemmistöä kerrostaloasunnoista.

Suomessa oli vuoden lopussa 2018 yhteensä 376 500 ruokakuntaa, jotka saivat yleistä asumistukea. Tukea saavista suurin osa (75 prosenttia) koostui opiskelijoista ja työttömistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt