Rakennusliiton varapuheenjohtaja ryöpyttää uudistuspuheita. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

TalSa: Rakennusliiton johtaja varoitti rikkureita – ”nimet ylös”

Rakennusteollisuuden mukaan työpaikoilta on kuulunut viestejä lakkoon painostamisesta.

Rakennusliiton järjestöpäällikkö Jukka Asikaisen lähettämässä viestissä kuvaillaan lakkorikkureita.

– Rikkuria on pidetty perinteisesti saastana, joka haisee pahalta ja se haju ei lähde pesemälläkään pois, Asikainen totesi Taloussanomien mukaan.

– Mikäli joku/jotkut kuitenkin rikkurointiin syyllistyy, näiden onnettomien limanuljaskojen nimet tulee kirjata ylös ja toimittaa lähimpään aluetoimistoon jatkotoimia varten.

Asikaisen mukaan viesti oli tarkoitettu sisäiseen viestintään.

– Tämä lähti evästykseksi luottamushenkilöille Rakennusteollisuuden välittämästä viestistä johtuen. Kentältä tuli paljon kysymyksiä siitä, että voiko lakosta kieltäytyä, Asikainen sanoo.

Rakennusteollisuuden mukaan työpaikoilta on kuulunut huolestuttavia viestejä Rakennusliiton toimitsijoiden ja luottamusmiesten toiminnasta.

Työhaluisia ja lakkoon haluttomia on painostettu osallistumaan lakkoon.

– On valitettavaa, että osa toimitsijoista ja luottamusmiehistä on valmis heittämään romukoppaan sivistyneet toimintatavat ja palaamaan vuosikymmenten takaisiin käyttäytymismalleihin, Rakennusteollisuus toteaa tiedotteessa.

– Jokaisella on vapaassa demokratiassa oikeus osallistua tai olla osallistumatta lailliseen lakkoon ilman että hänet leimataan julkisesti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt