Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Talsa: Näin suomalaisten yritysten osakkeille kävi kesäkuussa

Kesäkuussa ”kansansalkun” arvo laski toukokuuhun verrattuna.

Taloussanomien seuraaman ”kansansalkun” arvo laski kesäkuun aikana. Salkku sisältää osakkeita 20 yritykseltä, joita suomalaiset yksityissijoittajat eniten omistavat.

Verkkouutiset uutisoi kesäkuussa salkun arvon nousseen toukokuun aikana huomattavasti verrattuna sen huhtikuiseen arvoon. Toukokuussa salkun arvo oli 10 252 euroa. Salkkua on seurattu viime elokuusta alkaen ja sen lähtöarvo oli 10 000 euroa.

Kesäkuussa salkun sisältämien osakkeiden arvo kuitenkin aleni yhteensä 282 euroa. Salkun arvo on nyt 9 970 euroa, eli noin 30 euroa miinuksella lähtötilanteeseen verrattuna.

Salkun osakkeista eniten nousivat Stockmannin (14,0 % ) ja verkkolaitevalmistaja Nokian (9,1 %) osakkeet. Lähtötilanteeseen  verrattuna molempien osakkeiden arvo on kuitenkin silloista arvoa alempi.

Stockmannin osake nousi huomattavasti, mutta koronaviruksen kurittama Stockmann on saneerauksessa ja salkun heikoin osake.

Nokian osakekurssia nostivat uudet 5G-sopimukset Aasiassa, työntekijöiden irtisanominen työpaikkojen säilyttämissopimuksen rauettua Ranskassa ja siitä seuraava toiminnan tehostaminen sekä se, että Yhdysvaltain hallitus miettii tukea, jolla se avustaisi maansa teknologiayhtiöitä eurooppalaisten 5G-yhtiöiden, kuten Ericssonin tai Nokian, hankinnassa.

Osakkeista arvoaan kasvattivat myös Wärtsilä (4,8 %), Kone (1,6 %), Nordea (1,1  %) ja Kesko (0,1 % ). Metson osake ei noussut eikä laskenut.

Salkun osakkeista arvoaan menettivät eniten Raisio (-14,6 %), Orion (-10,5 %) ja Nokian Renkaat (-6,7 %).

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt