X
SULJE MAINOS
Auringonsäteet osuvat rantasaunaan Kuopion Maaningalla. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Mökin ostanut Aki Talsalle: Loppuiko buumi jo?

Tarkat tilastot saadaan vasta elokuussa.

Reilun vuoden ajan jatkunut mökkibuumi näyttää rauhoittumisen merkkejä. Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, milloin buumi päättyy vai päättyykö ollenkaan, kertoo Taloussanomat.

Hypon pääekonomisti Juhana Brotheruksen mukaan koronan deltavariantti on tuonut jatkoaikaa buumille, mutta tilastoista voi kuitenkin aistia jo buumin hiipumista.

– Heinäkuussa vapaa-ajan asunnon ostoaikomukset niiasivat koko maassa. Kesäkuussa pohtijoita oli 9 prosenttia, nyt 7, Brotherus sanoo.

Kangasniemeläinen Aki osti kokonaispinta-alaltaan 42 neliömetrin mökin kotinsa läheltä syksyllä 100 000 eurolla. Nyt hän haluaa luopua siitä. Aki laittoi mökin myyntiin 150 000 eurolla kesän alussa. Kysyntää ei kuitenkaan vasta kunnostetulle ja 1999 valmistuneelle mökille ole juuri ollut.

– Yllätyin kyllä, kun myyntiin laitoin, ettei ole vieläkään mennyt. Kyllä pelkään sitä, että onko mökkibuumi jo mennyttä. Nyt on kuulemma hiljaista, Aki toteaa.

Maanmittausliatoksen Taisto Toppinen sanoo, että viitteitä mökkibuumin päättymisestä on olemassa. Tarkat tilastot saadaan kuitenkin vasta elokuussa. Vasta silloin on mahdollista kommentoida tarkemmin, onko buumi hiipumassa. Toppinen ei usko, että maan mediaanihinta kääntyisi lähitulevaisuudessa laskuun.

Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä Pertti Oravan mukaan mökkibuumi ei näyttäisi vielä päättymisen merkkejä. Joistain mökeistä tulee jopa 50 yhteydenottoa viikossa. Orava kertoo, että jokaisesta mökistä tulee joitain kysymyksiä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt