Verkkouutiset

Ulkomaiset matkailijat joukolla Suomeen maaliskuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät voimakkaasti Suomen majoitusliikkeissä maaliskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kasvua oli maaliskuussa 21,4 prosenttia viime vuodesta ja ulkomaisten matkailijoille tilastoitiin reilut 515 000 yöpymisvuorokautta.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset kuitenkin vähenivät 1,9 prosenttia ja he yöpyivät majoitusliikkeissä runsaat 1,2 miljoonaa kertaa. Kaikkiaan Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin lähes 1,8 miljoonaa yöpymisvuorokautta maaliskuussa, mikä oli 3,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Suomen majoitusliikkeissä tilastoitiin lähes 53 500 yöpymisvuorokautta venäläismatkailijoille, mikä oli 35,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Venäläiset olivatkin maaliskuun suurin matkailijoiden ryhmä.

Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät 67,1 prosenttia, ja heille kirjattiin majoitusliikkeissä kaikkiaan runsaat 16 700 yöpymisvuorokautta maaliskuussa.

Kansainvälisten talviurheilutapahtumien vaikutus näkyi ulkomaisissa yöpymisissä maaliskuussa. Saksalaisten yöpymiset lisääntyivät 10,4 prosenttia viime vuodesta ja heille kirjattiin majoitusliikkeissä lähes 50 500 yöpymisvuorokautta. He olivatkin koko maan tasolla toiseksi suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä maaliskuussa.

Ruotsalaiset olivat kolmannella sijalla runsaalla 38 000 vuorokaudellaan, joka oli neljänneksen enemmän kuin viime vuonna. Seuraavina olivat ranskalaiset ja britit.

Lähes kaikista tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista tulleiden yöpymiset lisääntyivät maaliskuussa. Jo edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi japanilaisten yöpymiset lisääntyivät 43, norjalaisten 35 ja yhdysvaltalaisten reilut 31 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Tärkeimmistä matkailijamaista vain espanjalaisten yöpymiset vähenivät. Heidän osalta vähennystä oli noin 15 prosenttia.

Hotelliyöpymisten kokonaismäärä oli lähes 1,5 miljoonaa yöpymisvuorokautta maaliskuussa, mikä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 20,4 prosenttia ja heille kirjattiin hotelleissa lähes 460 000 yöpymisvuorokautta. Kotimaisille matkailijoille tilastoitiin hotelliyöpymisiä reilut miljoona vuorokautta. Määrä oli 0,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli maaliskuussa 57 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 53,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)