Verkkouutiset

Eteran indeksi: Tasaista kasvua koko maassa

Eläkevakuutusyhtiö Eteran suhdanneindeksi jatkoi vahvaa kehitystä maaliskuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Maaliskuu seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 6,2 prosenttia edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna. Eteran suhdanneindeksi tammi-maaliskuulta oli myös 6,2 prosenttia.

Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat kaikilla alueilla. Kasvu jakautui tasaisesti myös eri yrityskokoluokkien mukaan.

– Tuntuu yllättävältä, miten tasaista kasvu oli kaikkialla Suomessa. Eri alueilla kasvun taustalla vaikuttavat kuitenkin eri tekijät, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.

Itä-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat tammi-maaliskuussa 6,8 prosenttia edellisvuoden alkuun verrattuna.

– Näyttää siltä, että Itä-Suomessakin talous on alkanut viritä ja työntekijämäärät kasvaa. Yhtenä syynä lienee ruplan vahvistuminen ja itänaapurin ostovoiman kasvu, Hietanen arvelee.

Etelä-Suomen suhdanneindeksi oli tammi-maaliskuussa 5,3 prosenttia. Länsi-Suomessa työntekijämäärät kasvoivat 6,1 prosenttia edellisvuodesta. Pohjois-Suomen suhdanneindeksi oli 9,8 prosenttia.

– Länsi-Suomi on jatkanut tasaista kasvuaan. Etelä-Suomessa kasvu painottuu puolestaan vahvasti pääkaupunkiseudulle ja perustuu melko vahvasti rakentamiseen. Pohjois-Suomessa kasvu painottuu erityisesti Pohjois-Pohjanmaalle, Hietanen kuvailee.

Myös rakentaminen jatkoi kasvuaan alkuvuonna. Rakentamisen toimialaindeksi oli tammi-maaliskuussa 5,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)