Talo purettiin vahingossa ‒ GPS ohjasi purkuyhtiön väärään osoitteeseen

Texasilainen purkuyhtiön edustajan mukaan väärän talon purkaminen ”ei ole mikään iso juttu”.

Kaksi taloa joutui vahingossa purkamisen kohteiksi Texasissa Yhdysvalloissa, koska GPS johti purkuyhtiön väärään osoitteeseen, kertoo BBC.

Lindsay Diaz oli ollut matkalla töistä kotiin, kun hän sai naapuriltaan puhelun ja kuuli, että hänen taloaan puretaan.

‒ Toivoin sen olevan jonkinlainen sairas vitsi, mutta tosiaan, kun saavuin paikalle, talo oli poissa, Diaz kertoo.

Hänen talonsa tilalla oli nurmikolle levittyneenä kasa rikkinäistä tiiltä, puuta ja muovia. Talo oli hänen ensimmäisen suuri oma hankintansa.

‒ Minut valtasi täydellinen shokki ja epäusko, Diaz sanoo.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun samainen rakennus koki tuhoja. Joulukuussa tornadot aiheuttivat laajoja tuhoja Pohjois-Texasissa Dallasin alueella. Diaz, hänen poikaystävänsä ja heidän kuuden kuukauden ikäinen vauvansa selvisivät vahingoittumattomina, mutta talon katto oli repeytynyt myrskyssä irti.

Diaz perheineen on joutunut asumaan sukulaistensa luona, hotelleissa ja vuokrahuoneistoissa joulukuun tornadojen jälkeen. Hän oli juuri saanut myönteisen vakuutuspäätöksen ja ollut aloittamassa talon remontointia, kun rakennus vahingossa purettiin.

Purkuyhtiön edustajat eivät ole kommentoineet virallisesti tapahtunutta julkisesti. Eräs yhtiön päälliköistä oli kuitenkin kertonut toimittajille, että purkajat olivat tajunneet virheensä liian myöhään ja että ”ei se ole mikään iso juttu”.

Purkajat eivät olleet huomanneet tienviittoja, jotka olivat olleet kaatuneina maahan.

Vihaiset ihmiset ovat vedonneet purkuyhtiötä pyytämään tapahtumaa julkisesti anteeksi.

Diaz kertoo saaneensa henkilökohtaisen anteeksipyynnön. Hän toivoo, että purkuyhtiö muuttaa tapojaan, joilla he suunnistavat purkukohteiden luo, ja varoittaa luottamasta GPS:ään.

‒ GPS on vienyt minutkin vääriin paikkoihin, siksi käytän karttaa, Diaz sanoo.

Kommentit