Tallinnan joulutori. Kuva: Wikipedia

Tallinnan joulutorilla poliiseja automaattiaseiden kanssa

Raskaasti aseistetut poliisit ovat turvanneet joulutoria keskiviikosta lähtien.

Viron poliisi on kiristänyt turvatoimia Tallinnan joulutorilla Strasbourgin tiistaisen terrori-iskun jälkeen, kertoo Õhtuleht.

Automaattiaseilla varustetut poliisit ilmestyivät keskiviikkona vartioimaan suomalaisille tuttua joulutoria. Kyseessä on poikkeusjärjestely, sillä virolaispoliisit eivät yleensä liiku katukuvassa raskaan aseistuksen kanssa.

Poliisin mukaan uhka-arvio ei ole poikkeusjärjestelyistä huolimatta muuttunut.

– Valmiustilan nostamiseen ei ole tällä hetkellä perusteita, mutta lisäämme näkyvyyttä ja läsnäoloa joulutorilla. Partioiden näkyvyys on aina suurempaa pyhinä ja niitä edeltävänä aikana sekä uutenavuotena. Vanhassakaupungissa näkyy tällöin myös jalkapartioita tavallista enemmän, kertoo Valdo Põderi Viron poliisista.

Poliisin mukaan joulutorilla liikkuvien ei tarvitse olla huolissaan turvallisuudestaan. Epäilyttävästä toiminnasta kehotetaan kuitenkin ilmoittamaan välittömästi eteenpäin.

Turvatoimien kiristyminen näkyy myös joulutorin läheisyydessä.

Uutisportaali Delfi kertoo, että poliisi pidätti perjantaina voimakeinoja käyttämällä yhden Viron kansalaisen ja neljä espanjalaista turistia, joiden auto oli pysäköity epäilyttävästi Tallinnan Harju-kadulle.

Poliisin kerrotaan kiskoneen matkustajat ulos autosta kadulle makaamaan, josta heidät siirrettiin käsiraudoissa poliisilaitokselle. Tapaus osoittautui myöhemmin väärinkäsitykseksi.