X
SULJE MAINOS
Pienillä paikkakunnilla on huutava pula myöhäisöiden takseista. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Taksipula syvenee – IL: Hätänumero pian vaihtoehto

Pienillä paikkakunnilla taksipulan epäillään vaikuttavan ravintoloiden asiakasmääriin.

Taksien päivystysvelvoite poistui kesän 2018 lakiuudistuksen kautta. Uudistus on luonut tilanteen, jossa asiakkaat eivät pienillä paikkakunnilla lähde ravintolaan, sillä varmuutta taksikyydistä kotiin ei ole. Asiasta uutisoi Iltalehti.

– Uudistuksen jälkeen on se tilanne, että enää kukaan ei ole välttämättä päivystämässä. Taksin välityskeskuksen järjestelmästä ei tule ilmoitusta siitä, onko auto tulossa, kertoo Nurmeksessa sijaitsevan Oluttupa Obottan toimitusjohtaja Mikko Meriläinen Iltalehdelle.

– Asiakkaalla saattaa olla korkea kynnys lähteä kotoa baariin vaikkapa 20 tai 30 kilometrin päästä, jos paluukyyti on epävarma.

Päihtyneen asiakkaan jättäminen pakkaseen ilman mahdollisuutta päästä kotiin on heittellejättöä, mutta alkoholilaki estää kyydin odottelun ravintolassa. Tuntikausien odottelu kylmässä synnyttää Meriläisen mukaan myös mahdollisuuden erimielisyyksien selvittelylle.

Siksi hän varautuukin esimerkiksi soittamaan hätäkeskukseen, jos tilanne sitä vaatii. Vielä sitä ei ole tarvinnut tehdä, sillä Nurmeksessa on yksi taksiyritys, joka ajaa vuoroja myös myöhäisiltoina. Kaikki pienet paikkakunnat eivät kuitenkaan ole yhtä hyvässä tilanteessa.

– Ohuella langalla, yksittäisen yrityksen jaksamisesta kiinni, Meriläinen kuvailee Nurmeksen taksitilannetta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt