Pauli Marjakankaan mukaan Lähitaksin kuskien ei ole sallittua kieltäytyä lyhyistä matkoista. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Taksijohtajat HU:lle: Kyydittä jäämistä ei tarvitse pelätä

Pauli Marjakankaan ja Petteri Hietasen mukaan taksikuljettajat tekevät myös lyhyitä kyyditsemisiä, vaikka laki ei siihen enää velvoita.

Kuluttajien ei tarvitse pelätä, että taksikuski kieltäytyisi kyyditsemästä heitä, sanoo Järvenpään Lähitaksin puheenjohtaja Pauli Marjakangas Helsingin Uutisille.

Taksilakiuudistuksen myötä laki ei velvoita taksin kuljettajaa kyyditsemään asiakasta. Vanhassa laissa kuljettajalla ei ollut oikeutta kieltäytyä kyydistä kuin turvallisuussyistä tai silloin, jos matka oli niin pitkä, että kuljettajan olisi tarvinnut yöpyä matkalla.

Kuluttajat ovat olleet huolissaan, voiko taksinkuljettaja jatkossa valita asiakkaansa ja näin jättää tämän vaille kyytiä esimerkiksi matkan pituuden perusteella.

– Lähitaksilla ei ole sallittua kieltäytyä lyhyistä matkoista ja kieltäytymisestä seuraa joku sanktio. Kaikki kyydit ovat yhtä tärkeitä, eikä pitkiä kyytejä ole muutenkaan niin paljon, Marjakangas sanoo.

Myös taksiyritys Petaxin toimitusjohtajan Petteri Hietasen mukaan asiakkaan tarvitse lähtökohtaisesti pelätä kyydittä jäämistä.

– En usko, että isojen ja brändättyjen toimijoiden kanssa tulisi tällaisia ongelmia. Niiltä menee kasvot, jos asiakkaita ei oteta lyhyille matkoille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt