Taiwanilainen Tuo Chiang -korvetti. KUVA: Wikipedia Commons

Taiwan vastaa Kiinan uhkaan: ”Lentotukialusten tappajat” massatuotantoon

Taiwanin presidentin mukaan maan merivoimat ovat nyt siirtymässä uuteen aikakauteen.

Taiwan on aloittanut kotimaisten Tuo Chiang -korvettien ja miinalaivojen massatuotannon Kiinan uhan vuoksi, kertoo South China Morning Post.

Kolmen Tuo Ching -korvetin kerrotaan maksavan Taiwanille noin miljardi Yhdysvaltain dollaria. Korvettihankinnat tehdään osana Hsun Hai -projektia, jonka tarkoituksena on vahvistaa maan merivoimien vahvuutta Kiinan kasvavan vihamielisyyden vuoksi.

”Lentotukialusten tappajiksi” nimettyjen korvettien huippunopeus on 45 solmua ja kantavuus yli 680 tonnia. Laivassa on myös laukaisualustat kuudelletoista ohjukselle.

Maan presidentin Tsai Ing-wenin mukaan Taiwanin merivoimat ovat siirtymässä nyt uuteen aikakauteen, mikä antaa Taiwanille mahdollisuuden estää Kiinan kansan vapautusarmeijan (PLA) pyrkimykset hyökätä sen alueelle.

– Tämä osoittaa, että pystymme rakentamaan omia sotalaivoja ja käynnistämään uuden merivoimien aikakauden, Tsai sanoo.

Korvetit ja miinalaivat valmistuvat vaiheittain vuosien 2021 ja 2025 välillä. Taiwan on myös ilmoittanut valmistavansa yhteensä 284 CM-34 rynnäkköpanssarivaunua sekä tehostavansa Skybow-III- ja Hsiung Feng-III -ohjusten tuotantoa lähivuosina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt