Pöyryn logo yhtiön pääkonttorin seinässä Vantaalla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Konsulttiyhtiö Pöyry myydään Ruotsiin

Pöyryn hallituksen puheenjohtajan mukaan yhdistynyt yhtiö tarjoaa henkilöstölle erinomaisen alustan menestyä.

Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF julkisti maanantaiaamuna ostotarjouksen konsulttiyhtiö Pöyryn osakkeista.

Ruotsalaiset ovat tarjouksen perusteella valmiita maksamaan Pöyrystä 10,20 osakkeelta, mikä on 46 prosenttia enemmän kuin viime perjantain kurssi Helsingin pörssissä. Yhteensä Pöyryn osakkeille tulisi hintaa 611 miljoonaa.

Yhtiöiden on tarkoitus yhdistyä ÅF‑Pöyry‑brändin alle.

– Pöyryn ja ÅF:n juuret ovat syvällä pohjoismaisessa tutkijayhteisössä, yliopistoissa ja tutkimusorganisaatioissa, ja voimme hyödyntää laajaa osaajajoukkoa ja tietopohjaa. Yhdistynyt yhtiö tulee tarjoamaan ÅF:n ja Pöyryn osaavalle henkilöstölle erinomaisen alustan menestyä ja kasvattaa seuraavan sukupolven palvelutarjonta, kertoo Pöyryn hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth pörssitiedotteessa.

Pöyryn hallitus pitää tarjousta osakkeenomistajan kannalta houkuttelevana ja on yksimielisesti päättänyt suositella, että Pöyryn osakkeenomistajat hyväksyvät sen.

ÅF:n hallituksen puheenjohtaja Anders Narvinger muistuttaa, että yhtiöiden yhdistymistä on pidetty loogisena ratkaisuna jo pitkään.

– Yritysjärjestely kasvattaa ÅF:n omistaja-arvoa ja luo erittäin kilpailukykyisen toimijan, joka on aidosti kansainvälinen. Yhdessä nämä kaksi yhtiötä luovat vahvemman kansainvälisen alustan sekä ÅF:n että Pöyryn vahvuuksien pohjalta, hän toteaa.

Yhdistyneen yhtiön arvioitu liikevaihto olisi ollut syyskuun lopussa 12 kuukaudelta noin 19 miljardia Ruotsin kruunua, ja sillä olisi ollut noin 14 550 kokoaikaista työntekijää.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee ÅF:n nykyinen toimitusjohtaja Jonas Gustavsson, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Viime perjantaina kerrottiin, että kiinalaisen Anta Sports Productin konsortio on tehnyt 4,6 miljardin euron arvoisen julkisen ostotarjouksen urheiluvälineyhtiö Amer Sportsin kaikista osakkeista. Amer Sportsin hallitus suositteli tarjouksen hyväksymistä.

Lue myös:

Kiinalainen yhtiö aikoo ostaa Amer Sportsin 4,6 miljardilla

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt