Mikkelin ympäristössä koronarokotuksen saa nopeammin kuin muualla Suomessa. LEHTIKUVA / AFP Peter Byrne

Täällä rokotetaan Suomen ennätystahtia – MTV: ”Emme katso, onko virka-aika”

Koronarokotuksia piikitetään Mikkelin seudulla muuta maata selvästi vauhdikkaammin.

Essote eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on koronarokotuksissa asukaslukuun suhteutettuna Suomen ykkönen. Yli 16-vuotiaista on alueella saanut rokotuksen jo 5,5 prosenttia. Koko maan prosentti on noin 1,5.

– Rokote auttaa vasta, kun se annetaan. Teimme tarkat suunnitelmat siitä, miten se jaetaan alueille, miten mennään eteenpäin ja tiedotetaan myöskin väestöä koko ajan, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo MTV:lle.

Essoten terveyspalveluiden johtajan Santeri Seppälän mukaan nopeus ja tinkimättömyys ovat johtaneet ripeään rokottamiseen.

– Ihan samantien, kun rokotetta lähti tulemaan, lähdimme toimiin emmekä ole missään vaiheessa katsoneet sitä, onko arkipäivä ja virka-aika. Vuodenvaihteessa, kun rokotetta tuli,  oli uudenvuodenpäivä ja uudenvuoden pyhinä aloitimme rokottamisen. Sama toiminta on oikeestaan koko ajan jatkunut eli kun rokotetta on sitä rokotetaan kunnes se on loppu, Essoten Santeri Seppälä sanoo.

Samaa asennetta ei löydy aivan kaikkialta. Suomeen on tullut 196 000 rokoteannosta, mutta rekisterin mukaan rokotteen saajia on  78 300 ja epävirallisen tiedon mukaan noin 100 000.

Gärdströmin mukaan rokotteita voitaisiin Essotessa antaa 1 500 päivässä, jos niitä vaan olisi.

– Innokkuus on enemmän kuin hyvää ja rokotteista melkein taistellaan – ihmiset haluaisi tulla aikaisemmin rokottautumaan, mutta me mennään sen järjestyksen mukaan, mitä THL on määritellyt.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt