Meilahden sairaala Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Täällä aloitetaan jo valinnanvapauden kokeiluprojekti

Lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat lähdössä mukaan valinnanvapauden pilottiin.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä ovat käynnistämässä Suomen suurinta valinnanvapauspilottia. Mukaan on kutsuttu kaikki Uudenmaan kunnat, HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

Lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat ilmoittaneet ainakin alustavan kiinnostuksensa osallistua pilottiin. Mukaan ovat lähdössä myös HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

– Uusimaa tekee nyt laajasti yhdessä mahdollisimman hyvää sotea kansalaisille. Tavoitteenamme on vähintään miljoonan asukkaan valinnanvapauspilotti Uudellemaalle, Helsingin soten toimialajohtaja Juha Jolkkonen toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt valtionavustushaun valinnanvapauden kokeiluihin. Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa.

– Haemme yhteisrintamassa rahoitusta Uudenmaan valinnanvapauspilotille, Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen toteaa.

Tulevissa hankkeissa pilotoidaan sote-keskuksia ja suunhoidon yksiköitä, asiakasseteliä tai henkilökohtaista budjettia. Kokeilu voi olla myös näiden yhdistelmä.

Hakuaika pilottiin päättyy maaliskuun puolivälissä ja päätökset rahoituksesta tehdään huhtikuun loppuun mennessä.

Pilotit käynnistyvät, kun eduskunta hyväksyy valinnanvapauslain. Tavoitteeksi ilmoitetaan heinäkuun alku.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt