Yhdysvallat pommitti Shayratin lentotukikohtaa huhtikuussa 2017 Tomahawk-risteilyohjuksilla. / Youtube

Syyrian media: Ohjuksia ammuttiin lentokentälle

Mahdollisen hyökkäyksen tekijästä ei ole vielä tietoa.

Syyrian valtiollisen median mukaan Homsin lähellä sijaitsevalle Shayratin lentotukikohdalle on ammuttu ohjuksia. Mahdollisesta hyökkääjästä ei ole toistaiseksi tietoja.

Yhdysvaltojen mukaan alueella ei ole sen sotilaallista toimintaa. Israel on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa, kertoo the Guardian.

Syyrian ilmatorjunnan kerrotaan vastanneen lentokentälle tehtyyn ohjushyökkäykseen. Valtiollinen televisioyhtiö näytti videokuvaa, jossa ohjus tuhotaan lentokentän yläpuolella.

Hizbollah-järjestön mukaan ilmatorjunta oli tuhonnut kolme ohjusta, jotka olivat matkalla Dumairin sotilaslentokentälle pääkaupunki Damaskoksen koillispuolella.

Syyrian media ei kuitenkaan maininnut Dumairille mahdollisesti tehtyä iskua.

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska pommittivat varhain lauantaiaamuna kolmea kemiallisten aseiden laitosta Syyriassa.

Yhdysvallat pommitti viime vuoden huhtikuussa Shayratin lentokenttää 60 Tomahawk-risteilyohjuksella. Hyökkäys tehtiin myös tuolloin Bashar al-Assadin joukkojen käytettyä kemiallisia aseita siviilejä vastaan.

Päivitys klo 9.45: Haaretz-lehden haastattelemien Syyrian armeijalähteiden mukaan ilmapuolustusjärjestelmät aktivoitiin Homsissa, mutta kyseessä oli väärä hälytys.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt