Verkkouutiset

Suurmielenosoitus tulossa keskiviikkona Venezuelan vasemmistohallitusta vastaan

Venezuelan oppositio aikoo järjestää suurmielenosoituksen keskiviikoksi, jolloin parlamentin ohittavan lainsäädäntöelimen on tarkoitus kokoontua ensimmäisen kerran.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venezuelan vaaliviranomaisten mukaan sunnuntain vaalien äänestysaktiivisuus kohosi 41,43 prosenttia, kun taas oppositio arvioi luvuksi 12 prosenttia.

Vaaleissa kysyttiin kansan hyväksyntää uudelle perustuslakia säätävälle lainsäädäntöelimelle, joka kykenisi ohittamaan parlamentin, jossa oppositiolla on enemmistö.

Vaalit ovat ajaneet Venezuelan levottomuuksiin, joissa on espanjalaisen El Pais -lehden mukaan kuollut lauantain illasta alkaen ainakin 12 ihmistä.

Oppositio boikotoi sunnuntaisia vaaleja, mutta kansallisen vaalilautakunnan mukaan äänestämässä kävi 8,1 miljoonaa venezuelalaista.

Oppositio puolestaan järjesti kaksi viikkoa vastaavan epävirallisen kansanäänestyksen, johon opposition mukaan osallistui 7,2 miljoonaa ihmistä.

Oppositio on pyytänyt kannattajiaan mielenosoituksiin maanantaiksi. Maan pääkaupungissa Caracasissa on BBC:n mukaan järjestää suurmielenosoitus keskiviikkona, jolloin uuden, 545 edustajasta muodostuvan lainsäädäntöelimen pitäisi kokoontua ensimmäisen kerran.

Venezuelassa on yhteensä noin 28 miljoonaa asukasta. Maa on ajautunut viime vuosina ajautunut suuriin taloudellisiin vaikeuksiin.

Lue myös:

Venezuelassa puhkesi väkivaltaisuuksia – poliitikkoja ammuttu

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)