Susanna Koski. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Susanna Koski: Mitä vähemmän verotetaan, sitä terveempi talous

Kokoomusedustajan mukaan veroja on laskettava jatkossakin.

Kansanedustaja Susanna Kosken (kok.) mukaan poliitikot sortuvat liian usein veronkorotuksiin.

– Julkisen talouden hoidossa veronkorotukset ovat aina laiskaa politiikkaa. Niin valtion kuin kuntien taloudet ovat kärsineet jo liian pitkään rakenteellisten uudistusten puutteesta, Koski kirjoittaa Pohjalaisessa.

Hänen mukaansa ”vastuullisten päätösten tekijöistä on koko viimeisimmän finanssikriisin ja nyt sitä seuranneen noususuhdanteen huipun aikana ollut pula niin kunnissa kuin eduskunnassa”.

– Talousasioista vähääkään perillä olevat tietävät, että veronkorotukset ovat työkalupakissa viimeinen keino, edes tilapäisinä ratkaisuina. Käytännössä niihin kuitenkin tyypillisemmin tartutaan ensimmäisenä.

– Talouden dynamiikka toimii siten, että mitä kevyempää verotus on, sen terveemmällä tolalla kunnan tai valtion talous on. Mekanismi toimii täsmälleen identtisesti myös toiseen suuntaan: mitä enemmän verotusta kiristetään, sitä huonompaan suuntaan kunnan tai valtion talous kehittyy, hän kirjoittaa.

Koski on tyytyväinen siihen, että kuluvan hallituskauden aikana verotusta on kevennetty.

– Hallituksen finanssipolitiikka on lähtenyt siitä, että palkkaverotuksen pitää keventyä kaikissa tuloluokissa. Veronkevennysten ulottaminen kaikkiin tulotasoihin tulee olla keskeinen tavoite myös jatkossa, hän kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt