Kunta-alan neuvottelijat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (vasemmalta), Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi, Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Super ja Tehy tavoittelevat vähintään vientialojen palkankorotuksia

Hoitajajärjestöjen tavoitteena on myös tasa-arvo-ohjelmaa, jolla kurotaan umpeen sote-alan palkkamonttu.

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy kertovat tavoittelevansa edelleen sekä palkankorotuksia että tasa-arvo-ohjelmaa.

Järjestöjen mukaan Helsingin Sanomien eilen julkaisema analyysi voi antaa Tehyn ja Superin neuvottelutavoitteista väärän mielikuvan lukijalle.

HS:n analyysissa pohdittiin, riittäisikö hoitajille sittenkin sama palkan­korotus kuin muille. HS kiinnitti huomiota siihen, että järjestöt ilmoittivat tiedotteessaan vaativansa hoitoalalle vähintään vientialoja vastaavaa palkankorotusta, ei siis suurempaa. Lisäksi hoitajaliitot kertoivat tiedotteessaan tavoittelevansa myös kymmenen vuoden palkankorotusohjelmaa, jota kuvattiin tiedotteessa tavoitteeksi, ei vaatimukseksi.

– Hoitajajärjestöjen yhteisinä tavoitteina eilen käynnistyneissä kuntaneuvotteluissa ovat vähintään vientialojen tasoiset palkankorotukset ja niiden lisäksi palkkatasa-arvoa edistävä ohjelma. Ohjelman avulla kurotaan umpeen naisvaltaisen sote-alan palkkamonttu siten, että kymmenen vuoden ajan sote-alalle maksetaan 1,8 prosenttiyksikköä suuremmat palkankorotukset kuin miesvaltaisille aloille. Molempia tavoitteita ajetaan samanarvoisina ja samalla painoarvolla neuvottelupöydässä, Super ja Tehy selvittävät tänään lähettämässään tiedotteessa.

Tehyn ja Superin mukaan heidän tasa-arvo-ohjelmansa edistää Suomen hallituksen hallitusohjelman tavoitteita ja sen toteuttamiseen tarvitaan myös valtiovallan sitoutumista.

Näiden lisäksi Superin ja Tehyn kärkitavoitteina ovat myös kiky-tuntien poistaminen tai kompensointi sekä sote-sopimus.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt