Verkkouutiset

Suomi tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean ydinkokeen

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa noudattamaan täysimääräisesti kansainvälisiä velvoitteitaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) tuomitsee jyrkästi Pohjois-Korean ilmoituksen keskiviikkona 6. tammikuuta tekemästään vetypommikokeesta.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Pohjois-Korean mahdollinen ydinkoe rikkoo jälleen vakavalla tavalla sen kansainvälisiä velvoitteita olla kehittämättä ja testaamatta ydinaseita, useita YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia ja IAEA:n ydinvalvontasopimusta.

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa pidättäytymään lisätoimista, jotka vaarantavat Korean niemimaan vakautta ja turvallisuutta tai lisäävät alueen jännitteitä. Pohjois-Korean tulee noudattaa täysimääräisesti kansainvälisiä velvoitteitaan ja luopua ydinaseohjelmastaan.

Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa sitoutumaan tiiviiseen yhteistyöhön kansainvälisen yhteisön kanssa, mukaan luettuna yhteistyö Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kanssa sekä osallistuminen maan ydinaseriisuntaan tähtääviin kuusikantaneuvotteluihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)