Verkkouutiset

”Suomi tuomitsee järkyttävän terroriteon jyrkästi” – Pietarin tapahtumiin reagoidaan

Presidentti ja ministerit lähettivät osanottonsa Pietarin uhrien omaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Järkytyin saadessani tiedon räjähdyksistä Pietarin metrossa. Vilpittömät osanottoni heidän perheilleen ja ystävilleen, joita iskut koskettivat, pääministeri Juha Sipilä tviittasi maanantaina.

Ulkoministeri Timo Soini lähetti niin ikään osanottonsa ja totesi ulkoministeriön twitterissä julkaisemassa lausunnossaan olevansa ”järkyttynyt ja surullinen Pietarin metron hirveistä tapahtumista”.

– Seuraamme tiiviisti #Pietari’n tilannetta. Osanottoni uhreille ja heidän läheisilleen, sisäministeri Paula Risikko tviittasi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kanslian tiedotteen mukaan lähettänyt surunvalittelut Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Niinistö ”esittää syvän osanoton omasta sekä Suomen kansan puolesta uhrien omaisille ja läheisille. Suomi tuomitsee järkyttävän terroriteon jyrkästi”:

Suomen Pietarin pääkonsulaatti on pyytänyt Pietarissa olevia suomalaisia ilmoittamaan läheisilleen, että he ovat turvassa.

Pietarissa tapahtui maanantaina pommi-isku, jossa sai surmansa ainakin kymmenen ihmistä. Loukkaantuneita on useita kymmeniä. Venäjän viranomaisten mukaan kyse oli terroriteosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)