Ulkoministeriö Helsingissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Suomi tukee koulunkäyntiä Syyriassa

Hanke on jatkoa Suomen aiemmalle koulunkäynnin tuelle Syyriassa vuosina 2017–2018.

Suomi kohdistaa YK:n lastenjärjestö Unicefin kautta kolme miljoonaa euroa heikoimmassa asemassa olevien syyrialaislasten koulunkäynnin tukemiseen.

Ulkoministeriön mukaan Suomen tuella kunnostetaan koulurakennuksia, tuetaan 4 500 lapsen epävirallista opetusta tarjoamalla koulun ulkopuolisia oppitunteja, psykososiaalista tukea ja oppimismateriaaleja sekä parannetaan 500 vammaisen lapsen pääsyä kouluun ja peruspalvelujen piiriin.

– Syyriassa on yli kaksi miljoona lasta, jotka eivät pääse kouluun. Meillä ei ole varaa menettää tätä sukupolvea. Vuonna 2018 Suomen ja Unicefin yhteistyöllä saatiin yli 70 000 lasta kouluun Syyriassa. Tästä on hyvä jatkaa. Pyrimme tällä kertaa tuomaan erityisesti vammaisia lapsia koulukseen piiriin ja tukemaan heidän perheitään, sanoo Suomen Libanonin-suurlähettiläs Tarja Fernández.

Hanke on jatkoa Suomen aiemmalle koulunkäynnin tuelle Syyriassa vuosina 2017–2018. Kouluun päässeiden lasten lisäksi lähes 29 000 nuorta hyötyi tuesta muun muassa ammatillisen koulutuksen muodossa.

Suomi on tukenut Unicefin työtä syyrialaislasten koulunkäynnin edistämiseksi myös Libanonissa, Jordaniassa ja Turkissa. Suomen kokonaistuki Syyrian kriisiin vastaamiseksi on tänä vuonna noin 25 miljoonaa euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt