Suomen koronaluvut ovat kovassa kasvussa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomi punaisena koronakartalla: Kasvua 130 prosenttia

Uusien tapausten määrä kasvaa kiihtyvästi.

Suomi on Oxfordin yliopiston tutkijatiimin ylläpitämässä Our World in Datan koronavertailussa eräs harvoista kaikkein kovimman koronatapausten kasvun maista.

Tästä löytyvässä vertailussa seurataan uusien tapausten lisääntymistä 14 päivän aikana verrattuna edelliseen 14 päivään. Maita kuvataan väreittäin. Sinisen sävyt merkitsevät tapausmäärien vähenemistä ja punaisen sävyt kasvua. Suomi kuuluu synkimpään kategoriaan. Siinä tapausten kasvu on sadasta yli kahteen sataan prosenttia mittausvälillä edelliseen verrattuna. Värinä on tummanpunainen.

Suomen tapausmäärä on tilaston mukaan kasvanut noin 130 prosenttia edellisestä jaksosta viimeisen 14 päivän aikana. Sivuston seuranta on päivitetty sunnuntaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan Suomessa raportoitiin viime viikon perjantaina 105 uutta koronatapausta. THL:n tilastoimalla aikavälillä uusien tapausten määrä on kasvanut 14 päivän jaksolla vielä enemmän kuin Our World in Datan tilastossa.

THL kertoo, että tuoreimman neljäntoista päivän seurantajakson aikana (9.-22.9.) todettiin 890 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus välillä oli 16.1 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä neljäntoista päivän seurantajaksolla (26.8.-8.9.) vastaavat luvut olivat 458 uutta tapausta ja ilmaantuvuus 8,3 tapausta 100000 asukasta kohden. Luvut ovat siis liki kaksinkertaistuneet.

Suomi on tilastossa synkimmässä kategoriassa. Our World in Data

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt